Utama

Makluman Pendaftaran Pelajar (SES) Sem 3 Sesi 2019/2020

Pendaftaran pelajar Sistem Empat Semester (SES) Sem 3 Sesi 2019/2020 akan dilaksanakan seperti berikut :

Tarikh : 21 Mei 2019
Hari : Selasa
Tempat  : Serambi Pelajar, KMK
Masa : 8:00 pagi - 12:00 tgh

Sila bawa bersama dokumen yang dilampirkan bagi melancarkan proses pendaftraran.

DOWNLOAD

Kemaskini 12 Mei 2019 (Pelajar Semeeter 3 Sahaja): Sila muat turun dan lengkapkan BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN. KLIK DISINI

** Makluman **

Para pelajar yang akan mendaftar dan seterusnya akan menjadi warga Kolej Matrikulasi Kedah boleh menyertai channel telegram Student Info KMK untuk menerima maklumat-maklumat semasa Minggu Pendaftaran Pelajar Baru (MPPB 2019/2020) dan juga sepanjang menjadi warga KMK.

Scan QR Code untuk join Channel Student Info KMK

• Kuala Sepetang Bio-Eco Programme Anjuran Unit Biologi

• Hijaukan Bumi KMK

• BUKU PANDUAN PELAJAR PROGRAM MATRIKULASI

1. Unit Hal Ehwal Pelajar Kolej Matrikulasi Kedah telah menyediakan satu pautan berkaitan Buku Panduan Pelajar Program Matrikulasi.

2. Buku panduan ini meliputi pelbagai maklumat penting berkenaan Program Matrikulasi , Kementerian Pendidikan Malaysia yang  menjadi rujukan utama

kepada semua pelajar yang terlibat dengan  Program Matrikulasi , Kementerian Pendidikan Malaysia.

a. Pelajar Program satu(1) tahun boleh memuatturun melalui link -->> BUKU PANDUAN PELAJAR PROGRAM MATRIKULASI  SATU TAHUN (PST)

b. Pelajar Program dua(2) tahun boleh memuatturun melalui link -->>  BUKU PANDUAN PELAJAR PROGRAM MATRIKULASI  DUA TAHUN (PDT)

• Pelawat

Maklumat terkini Kolej Matrikulasi Kedah