Membangunkan Modal Insan Selaras Dengan Falsafah Pendidikan Kebangsaan

Menjana lepasan Program Matrikulasi yang berpengetahuan, kreatif dan berdaya saing.

previous arrow
next arrow
Slider

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Makluman terbaru Transkrip PSPM Sesi 2017/2018 (8/4/2018; 11:37)

Kepada bekas pelajar matrikulasi Sesi 2017/2018 yang memerlukan transkrip dalam bentuk digital....anda boleh memuatturun bahan tersebut menggunakan pautan aplikasi yang dibangunkan oleh pihak Bahagian Matrikulasi, KPM yang tersedia dibawah:

Muatturun disini.........>Pilih "Aplikasi Transkrip Digital Sesi 2017/2018"

 

Unpublished

Makluman berkenaan status terkini (sehingga 2/8/2018) transkrip PSPM dan sijil matrikulasi:

1. Urusan percetakan transkrip PSPM dan sijil matrikulasi masih didalam status "proses"  di Bahagian Matrikulasi, KPM, dan unit peperiksaan kolej belum menerima sebarang tarikh berkenaannya.

2. Unit Peperiksaan akan memaklumkan status terkini di laman web Kolej Matrikulasi Kedah secepat mungkin setelah menerima bahan-bahan tersebut.

3. Kepada bekas pelajar KMK sesi 2017/2018 yang memerlukan SLIP KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SEMESTER II & IV SESI 2017/2018, anda boleh mendapatkannya dengan menghantar email kepada pegawai yang terlibat:

         
       This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

1. Unit Hal Ehwal Pelajar Kolej Matrikulasi Kedah telah menyediakan satu pautan berkaitan Buku Panduan Pelajar Program Matrikulasi.

2. Buku panduan ini meliputi pelbagai maklumat penting berkenaan Program Matrikulasi , Kementerian Pendidikan Malaysia yang  menjadi rujukan utama 

kepada semua pelajar yang terlibat dengan  Program Matrikulasi , Kementerian Pendidikan Malaysia.

a. Pelajar Program satu(1) tahun boleh memuatturun melalui link -->> BUKU PANDUAN PELAJAR PROGRAM MATRIKULASI  SATU TAHUN (PST)

b. Pelajar Program dua(2) tahun boleh memuatturun melalui link -->>  BUKU PANDUAN PELAJAR PROGRAM MATRIKULASI  DUA TAHUN (PDT)